Kan Oliver verbinding maken met een onbeveiligde website?

26 januari 2023

Oliver kan GEEN verbinding maken met een website die geen SSL-certificaat heeft.

Omdat websites gevoelige informatie bevatten, is een SSL-certificaat essentieel om de gegevens te beschermen terwijl ze van de browser naar de server van de website gaan.

Dit wordt aanbevolen voor alle websites en vooral voor websites die klantgegevens verwerken, zoals creditcardgegevens en adres- en telefoonnummers.

Hoe weet ik of de website waarmee ik verbinding maak veilig is?

Controleer de URL van je website en kijk of er "HTTPS" aan het begin van het adres staat (in plaats van "HTTP"). Dit betekent dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat.

Als je naar de adresbalk van je browser kijkt, zie je een klein hangslotje voor het adres van je website. Als je erop klikt, zou er een bericht moeten verschijnen met de tekst "verbinding is beveiligd".

Beveiligde website (SSL-certificaat is geldig)